Dream team

Julkaistu 19.2.2016 - Sari Isotalo

Tv-bisneksessä ja videotuotannossa sana "tiimityö" todella myös tarkoittaa sitä. Ja yksi suurimpia haasteita on kasata jokaiseen projektiin juuri ne oikeat tekijät. Tiimin kasaaminen on samalla sekä haaste että yksi kiinnostavimpia tehtäviä projektin johdolle. 

 

Tuotantoyhtiön mahdollisuudet palkata oikeat ihmiset oikeaan projektiin ovat suuremmat, koska useimmiten kaikki tekijät ovat freelancereita. Esimerkiksi jakelijoilla, jotka tekevät itse oman sisältönsä, ei ole tätä mahdollisuutta. Jos yhtiössä on kuukausipalkalla kuvaaja tai kirjoittaja, niin hän tietenkin kuvaa ja kirjoittaa mahdollisimman paljon. Sopii tehty video tai ohjelma hänen osaamiseensa ytimeen tai ei. Parhaimmat friikut voivat käytännössä valita itse kenen kanssa ja millaisessa projektissa he haluavat leikkiä. Jopa näinä niukan työn aikoina. Toisaalta alan alavire antaa tuotantoyhtiölle mahdollisuuksia saada huipputekijöitä sellaisiinkin projekteihin, jotka eivät hyvinä aikoina heitä kiinnostaisi.

 

Yksi mielenkiintoisimmista asoista tänä alavireen aikana on se, että projektiin voidaan ottaa huippuja, jotka eivät ehkä koskaan aikaisemmin ole tehneet töitä keskenään. Ja minkä mahdollisuuden se antaakaan: voi syntyä aidosti uutta, luovaa ja kiinnostavaa sisältöä. Pyörää on vaikea keksiä uudellen, mutta sen voi rakentaa ja koristella jollain ihan uudella näkökulmalla. Ja silloin syntyy tiimin ansiosta tuote, ohjelma tai video, joka puhuttelee ja löytää yleisönsä.

 

Meidän dream team lähtee viikon päästä Espanjaan luomaan jotain hieman erilaista. Talentit saavat uudenlaisen haasteen ja tiimi tekee simona töitä, että syntyisi yleisöön uppoava viihdeohjelma. Ja syntyyhän se.

Stooritaivas_tiimityö_videotuotanto