Hyvästejä ja iloisia jälleennäkemisiä

Julkaistu 30.3.2017 - Tiina Esama

Sitä se on.

Jälleen kerran on hyvästien aika. Takana on nyt kahdeksan kuukauden pätkä työtä Stooritaivaassa. Se on pitkä pätkä tällä alalla, jossa työsuhde kestää aina siihen asti, että oma osuus produktiossa on tehty.  Työtehtävästä riippuen töitä kun on päivästä kuukausiin.

Tämä pätkätyö on tietenkin toimeentulon kannalta välillä todella ahdistavaa. Näin perheelliseksi ryhtyneelle se ottaa joskus enemmänkin pollaan. Pätkätyö on kuitenkin myös juuri se juttu, jonka ansiosta itse rakastan tätä työtä. Pätkätyö tarkoittaa useita erilaisia produktioita ja useat eri projektit tarkoittavat vielä useampia ja erilaisempia ihmisiä, paikkoja, asioita ja kokemuksia. Kuinka paljon olenkaan työni myötä saanut nähdä, tehdä, kokea ja tuntea, oppiakin. Ja missä seurassa!

Reissaaminen, pitkät työpäivät, haastavat olosuhteet, kylmyys ja kuumuus... Perusjuttuja, joita on kestetty, hurttia huumoria heitellen sekä pariinkin kertaan kiroten - yhdessä.  Sisäpiirin omat vitsit ja läpät, lempinimet, jokaisen omituiset tavat ja joskus ärsyttävätkin piirteet, yhteinen tavoite ja kunnioitus jokaisen työtä kohtaan, perusjuttuja nekin. Kaikki tämä ja paljon muuta hitsaa väkisinkin tiimiä yhteen ja luo vahvat siteet - joskus ystävyyteenkin asti. Ja voi sitä haikeutta kun tuotanto päättyy. On kuin hyvästelisi perheenjäseniä ja tavallaanhan sitä yhtä perhettä aina hetki ollaankin.

Mutta sitten alkaa jo toinen tuotanto ja kasassa on uusi tiimi. Osa tiimistä on ehkä aivan ventovieraita ja osa taas... Hymyilet onnellisena jo kun saat kuulla, että tiimissäsi on "perhettäsi" parin vuoden takaa, ihmisiä joiden kanssa oikein jo odotat päästä töihin.  Ja muutaman viikon päästä ne ventovieraatkin tiimiläiset ovat jo osa perhettä.

Tämä pesti Stooritaivaassa on ollut enemmän toimistopainotteinen, mutta olen toki päässyt myös reissaamaan ja kentälle mukaan tositoimiin. Se on hyvä, sillä työpöytäni on metrin päässä toimitusjohtajan työpöydästä.  Kuumottava ajatus - tiedän. Alkuun vähän jännittikin.

Nyt olen kuitenkin hyvästelemässä taas perhettä. Hyvästelen myös työpaikan, jossa työsuhde-edut ovat ehkä olleet erilaiset kuin muissa työpaikoissa mutta parhaat ikinä! Mutta ennen kaikkea kiitos luottamuksesta, antoisista keskusteluista, opista ja myös suorasta puheesta, jota kuulisi mielellään alalla enemmänkin.

Ikävä tulee. Eikä vähiten herkkukahvihetkiä asian ja asiattoman äärellä. Ja Pepsi, toimistokissa, joka teki minusta - ei ehkä kissaihmisen, mutta Pepsi-ihmisen <3

Ja nyt kohti uutta perhettä :D

Tiina Esama Stooritaivas