TV

Työyhteisöllämme on kokemusta tuhansista televisio-tunneista aina dokumenteista realityyn ja visailuista lastenohjelmiin. Me tiedämme, kuinka ihmiset saadaan nauramaan, liikuttumaan, pohtimaan ja keskustelemaan. Tämän saavuttaaksemme olemme työntäneet sammuneita autoja Bulgarialaisessa pikkukylässä, suostutelleet imaameja antamaan kuvauslupia ja lahjoneet kissoja katsomaan kameraan. Tuloksena on aina ollut puhuttelevia ja uudenlaisia televisio-ohjelmia, joita on parhaillaan katsonut 2,5 miljoonaa ihmistä viikossa. 

 

Alanyan sankarit / FOX SUOMI

Alanyan sankarit Stooritaivas

 Alanya, tuo Turkin ihastuttava aurinkoparatiisi houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja. 
Kymmenosaisessa dokumentaarisessa realitysarjassa esittäytyvät Alanyan sankarit - ihmiset, jotka tekevät kaikkensa, jotta paratiisin rauha säilyisi ja turistilla olisi kaikki hyvin.
Alanyan suomalaisyhteisö elää vahvaa kasvuvaihetta, ja alue on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Espanjan Aurinkorannikolle. Alanyaan on perustettu jo Suomen kunniakonsulaatti ja lapsille pidetään kerran viikossa Suomi-koulua. Tarjolla on myös suomenkielistä kiinteistövälitystä ja jopa turistipappi.


Sarjan päähenkilöinä nähdään jo tv:stä tuttuja kasvoja Alanyasta, muun muassa Matkaoppaissa ihastuttanut Terhi sekä uusia, turismin parissa työskenteleviä henkilöitä kuten opas Sara ja kunniankonsulin vaimo Pauliina sekä hyvin suomea puhuva paikallinen taksikuski Fatih.

 

Matkaoppaat / NELONEN

Matkaoppaat on kehittämämme kotimainen menestysformaatti, joka on myyty yli 20 maahan. Seuraamme Nelosella esitettävässä sarjassa matkaoppaiden arkea ja turistien lomaelämää suomalaisten suosimissa lomakohteissa. Kuvasimme sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta Turkin Alanyassa ja kolmannen kauden Bulgarian Sunny Beachilla. Hittisarjan neljäs kausi sijoittuu Tunisian Sousseen ja Turkin Alanyaan.

Norjalaiset ovat jo ennättäneet kuvata oman Matkaoppaat-sarjansa Thaimaassa ja ranskalaiset Kreetalla.Matkaoppaiden kolmas kausi tuplasi ohjelmapaikkansa katsojaluvut aloitusviikollaan. Sarja on lunastanut paikkansa kestosuosikkina suomalaisten TV-katsojien sydämissä.

 

 

Viimeiset sanani / YLE TV1

Kuolema on osa elämää syntymän tavoin. Viimeiset sanani -sarja antaa puheoikeuden kuolemansairaille henkilöille ja heidän läheisilleen. Dokumentaarinen sarja saa ajattelemaan, mutta ei pelota eikä ahdista. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä eikä kiertoilmaisuilla.

 

 

Koti Suomessa / JIM

 

Koti Suomessa: ohjelma unelmakodin löytämisestä ja uuden asunnon ostamisesta

Kymmenen perhettä kymmenessä kaupungissa Porvoosta Rovaniemelle etsii unelmakotiaan. Jokaisessa jaksossa paikallinen kiinteistönvälittäjä auttaa asunnonvaihtajia löytämään uuden kodin. Perheille esitellään kolme erilaista asuntoa, joista he tekevät valinnan, mikä näistä olisi juuri heille sopivin koti. Jättävätkö asiakkaat lopuksi tarjouksen vai syntyykö jopa kaupat?

 

 

 

Ullan unelmakakku / LIV

Ullan unelmakakku vie katsojat kakkujen, leivonnaisten ja juhlatarjoiluiden maailmaan. Kondiittori Ulla Svensk taikoo asiakkaiden toiveiden mukaan uskomattomia luomuksia juhlien luonteen mielessä pitäen. Katsoja pääsee tutustumaan ammattilaisen nikseihin, erilaisiin raaka-aineisiin sekä opiskelemaan kohta kohdalta kuinka täydellinen kakku valmistetaan.

 

 

 

Ypäjä / YLE TV2

Ypäjä on 19-osainen, Pohjoismaiden suurimmassa hevosalan oppilaitoksessa kuvattu dokumenttisarja, jonka päähenkilöinä nähdään koulussa opiskelevia nuoria ja heidän opettajiaan.

Kilpailu on kovaa ja päivät pitkiä. Hevosopintojen lisäksi nuorten pitäisi hoitaa mallikkaasti mahdolliset lukio-opinnot ja ylioppilaskirjoitukset, asua samassa asuntolassa usean muun ihmisen kanssa ja mahdollisesti hankkia lisätienestiä oman hevosen ylläpitoon.

 

 

 

Sherlock / MTV JUNIORI

Kevään 2012 katsotuin sarja Juniori-kanavalla on tuottamamme Sherlock, jossa mestarietsivät eli lapset ovat huijarijahdissa oikealla työpaikalla. Jokaisessa maanantaista torstaihin kestävässä jaksossa kaksi kahden hengen lapsijoukkuetta tutustuu yhteen työpaikkaan ja tapaa siellä kuusi työntekijää. Viisi heistä on oikeasti omalla työpaikallaan, kuudes on joukkoon solutettu huijari. Etsivien pitää tiukkojen kuulustelujen ja kiperien kysymysten avulla saada selville, kuka ei ole oikea työntekijä. Ensimmäisellä kaudella Sherlockin etsivät vierailevat muun muassa Suomen Kansallisoopperassa, Linnanmäellä, oikealla tehtaalla, ruotsinlaivalla, hypermarketissa ja nykytaiteenmuseo Kiasmassa. Sherlock perustuu belgialaisen Sputnik-yhtiön formaattiin.

 

 

Dance / NELONEN

Dance eli So You Think You Can Dance on amerikkalainen hittiformaatti, jossa ei tunneta myötähäpeää, vaan onnistumisen riemua, oppimisen upeutta ja uskomattomiin haasteisiin tarttumista. Intohimo nuorten tanssijoiden esityksistä tarttuu yleisöön ja katsojiin, ja tässä formaatissa ei voiteta söpöydellä vaan aidolla taidolla, heittäytymisellä ja itsensä likoon laittamisella.

Tuotimme Dancen ensimmäisen tuotantokauden Neloselle syksyllä 2010.

 

 

 

Mun Oma Lemmikki / MTV JUNIORI

 

Lasten oma televisio-ohjelma, jonka yli sadassa tuottamassamme jaksossa lapset ovat saaneet kertoa omista lemmikeistään. Joka jaksossa tutustumme lapsipäähenkilöön ja hänen lemmikkiinsä. Ohjelmassa kerrotaan miksi lemmikki hankittiin, miten sitä hoidetaan ja mitä sen kanssa harrastetaan.  Lisäksi jokainen lapsi kertoo, miksi ”mun oma lemmikki” on söpöin kaikista.

 

 

  Uutiset

 • Animaatiosarja työllisyyskokeilulle
  19.5.2021 - Sari Isotalo
  Stooritaivas on tuottanut kolmen animaation sarjan Helsingin työllisyyden kuntakokeilulle. Animaatioiden kohderyminä ovat työnantajat, työnhakijat sekä kuntakokeilusta kiinnostuneet. Monimutkaisen asian tiivistäminen pariin minuuttiin on aina haaste, ...
  Lue lisää...

 • Stooritaivas Helsingin kaupungin videotuottajaksi
  15.12.2017 - Sari Isotalo
  Stooritaivas on valittu yhdeksi kolmesta Helsingin kaupungin videotuottajista. Helsinki kilpailutti julkisesti videotuotantonsa syksyllä. Olemme ylpeitä, että kovassa seurassa tulimme valittujen joukkoon. Ensimmäisen videon teimme Safe ...
  Lue lisää...

 • Alanyassa aurinko paistaa aina
  13.2.2017 - Sari Isotalo
  Vanha kunnon Alanya ei petä koskaan. Aurinko, palmut ja turkoosi meri. Herkullinen ruoka ja ystävälliset ihmiset. Kaikesta kummallisestakin selviytyvät sankarit, matkaoppaat. Turistit, joista jokainen löytää ...
  Lue lisää...

 • Blogit

 • Hyvästejä ja iloisia jälleennäkemisiä
  30.3.2017 - Tiina Esama
  Sitä se on. Jälleen kerran on hyvästien aika. Takana on nyt kahdeksan kuukauden pätkä työtä Stooritaivaassa. Se on pitkä pätkä tällä alalla, jossa työsuhde kestää ...
  Lue lisää...

 • Dream team
  19.2.2016 - Sari Isotalo
  Tv-bisneksessä ja videotuotannossa sana "tiimityö" todella myös tarkoittaa sitä. Ja yksi suurimpia haasteita on kasata jokaiseen projektiin juuri ne oikeat tekijät. Tiimin kasaaminen on samalla ...
  Lue lisää...

 • YouTubea kulmahuoneille
  17.8.2015 - Nina Kallio
  YouTube, tubettajat, Tubecon, vlogit.. Mitä näitä nyt on. Yksi asia tuli selkeästi esiin loppuunmyydyssä Tubecon -ammattilaisseminaarissa; Nuoret tavoittaa parhaiten YouTubessa ja kulmahuoneissa ollaan näissä kisoissa ...
  Lue lisää...